The Arctic Spirit

Lotti Plüss, ägare till Schinoo Tours, och anställda Selin Brönnimann och Stefan Pfander. De inledde samarbetet tillsammans med Susanne Wallin, Haparanda Stadshotell. Foto: Patric Spahni

Nytt samarbete kring hundar i besöksnäringen

Haparanda Besöksnäringsföretagen Haparanda Stadshotell, Kukkolaforsen och Hélenes Sleddogs inleder samarbete med den schweiziska turoperatören Schinoo Tours för att hitta faddrar till hundar under coronapandemin.

Projektet "The Arctic Spirit" är ett donations- och solidaritetsprojekt för hundspannsföretag som är drabbade av coronapandemin. Syftet är att hitta faddrar till hundar så att de blir utfordrade under tiden som besöksnäringen ligger nere.

Initiativtagare till hjälpprojektet är det schweiziska företaget Schinoo Tours som anlitar företag i Norrbotten och samarbetar med destinationsbolaget Heart of Lapland. Schinoo Tours är självt drabbat av pandemin. Därför vill man i krisen fortsätta samarbetet med sina partners i besöksnäringen i väntan på att turismen ska komma igång igen efter pandemin.

Lotti Plüss, ägare till Schinoo Tours, inledde projektet tillsammans med sin samarbetspartner Susanne Wallin, ägare till Haparanda Stadshotell, och Johanna Spolander, Kukkolaforsen, som ett jul- och nyårsprogram och en gemensam planering för tiden efter corona.

Under det samarbetet knyts samtidigt partnerskap och utvecklas idéer om samarbeten mellan entreprenörer i branschen. 

- Precis den här typen av samarbeten och proaktivitet är vad besöksnäringen behöver för att våga tro på en morgondag, säger David Lind, affärsutvecklare på Heart of Lapland i ett pressmeddelande.

Annons