Carolina Heimdahl Regionchef Ung Företagsamhet Norrbotten Fotograf Karl William Sandström

Carolina Heimdahl, regionchef för Ung Företagsamhet Norrbotten. Foto: Karl-William Sandström

Pajala både bäst och näst bäst

Pajala Organisationen Ung Företagsamhet Norrbotten har utsett Pajala till Norrbottens bästa kommun när det gäller ungt företagande. Och ekonomiföretaget Visma har utsett Pajala till Sveriges näst bästa kommun när det gäller nyföretagande.

Vismas utmärkelse handlar om vilka kommuner som arbetar bäst med det lokala företagsklimatet och nyföretagandet i kommunen. Åtta kommuner gick till final och slutligen blev Pajala kommun tvåa efter Båstads kommun.

En av kriterierna i tävlingen var hur många nya företag som startats per invånare mellan 1 januari 2019 och 30 juni 2020. Man har också bedömt kommunernas arbete med att stärka det lokala företagandet och få fler att starta nya företag.

I Ung Företagsamhets regionala ranking blev Pajala utnämnt till Årets UF-kommun i Norrbotten. Här är det avgörande det samarbete som finns mellan lokalt näringsliv, kommunen och gymnasieskolan.

- Ung Företagsamhet i Norrbotten är stolta och glada över att utse Pajala till Årets UF- kommun 2020. Ett fint samarbete inom kommunen och många elever från olika program som driver UF-företag möjliggör detta pris. Vi ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med kommunen och skolan för att möjliggöra för ännu fler att driva UF-företag och för att ännu fler elever även på grundskolan ska få ta del av våra läromedel, säger Carolina Heimdahl, regionchef på Ung Företagsamhet Norrbotten.

- Det känns oerhört roligt! Vi behöver fler företag och fler entreprenörer. Det som behövs för att nå dit är att bygga ett intresse i ung ålder och att man får möjlighet att testa på. Det känns jättebra för oss att få det här priset. Vi behöver det här, säger Ulrika Hammarström, kommunstyrelsens ordförande i Pajala.

Annons