BDX I Övik (1)

BDX får uppdrag av Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik.

BDX expanderar söderut

Luleå BDX Företagen AB utökar verksamheten söderut genom ett samarbete med Domsjö Fabriker i Örnsköldsvik.

Det handlar om interna transporter av cellulosa och lignin.

- Det är ett attraktivt avtal som vi är väldigt glada över att ha rott i land, framför allt för att det är i en geografi där vi tidigare bara funnits i begränsad skala, säger Mattias Mörtberg, projektchef på BDX Företagen AB.

För uppdraget har BDX medleverantör, Hamntransport i Örnsköldsvik, investerat i fyra dragtruckar, två klämtruckar och ett antal hjullastare. Totalt sysselsätts sju personer i uppdraget.

- Vi har tidigare skött interntransporterna i egen regi och ser nu fördelar med att BDX som entreprenör sköter uppdraget. BDX presenterade ett upplägg med en digitaliserad tekniklösning som kommer att göra flödena effektiva, säger Marcus Hägglund, logistikchef på Domsjö Fabriker.

Uppdraget innebär interna transporter av färdigvara från produktion till magasin och hamn. Det är cellulosabalar och lignin förpackade i små och stora säckar, sammanlagt drygt 300.000 ton om året. 

Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker AB förädlar den förnybara virkesråvaran till produkter, framför allt cellulosa, bioetanol och lignin. Bolaget, vars produktionsanläggningar ligger strax utanför Örnsköldsvik, är en del av den indiska företagsgruppen Aditya Birla Group.

Annons