Vale Kanada

Brasilianska Vale anlitar Mobilaris för att digitalisera sina gruvor

Luleå Ett av världens största gruvföretag, brasilianska Vale, anlitar Luleåföretaget Mobilaris för att digitalisera sin gruvverksamhet.

Vale har valt ut Mobilaris Mining & Civil Engineering och Epiroc som partners för att ta nästa steg inom digitalisering och modernisering av sina kanadensiska gruvor. Man vill med Mobilaris lösningar ge personalen tillgång till information i realtid och positionering av maskiner, fordon och utrustning. Målet är att höja säkerheten och effektiviteten i gruvorna.

- Vi är väldigt stolta att Vale har valt oss som partner nu när deras verksamhet ska moderniseras ytterligare. Det är ett väldigt professionellt gruvföretag och som redan nu kommit långt i sin utveckling och digitalisering. Med vår produktportfölj,  Mobilaris Mining Intelligence, kan vi erbjuda lösningar som innebär ännu säkrare, effektiv och mer produktiv gruvverksamhet, säger Mikael Nyström, vd på Mobilaris Mining & Civil Engineering.

Avtalet innebär att Mobilaris system integreras i Vales system i kontrollrum och på läsplattor, i bland annat planeringsverktyg, visualiseringsverktyg, orderstatus och rapporteringsverktyg.

- Säkerhet och effektivitet är prioriterade områden för oss på Vale. Därför är vi stolta över att kunna presentera det här samarbetet med Mobilaris som ett led i vår digitala transformationsutveckling. Vi ser fram emot ett utökat partnerskap och fortsatt innovation inom dessa områden som skapar framtidens gruva, säger Brad Atkins, Digital Transformation Program Manager, på Vale Kanada.

Vale har sitt huvudkontor i Brasilien och är verksamt i ett 30-tal andra länder.

Annons