Linus Styrman blir vd för Dagertun

Luleå Linus Styrman blir ny vd för Dagertun Support & Consulting och företaget rekryterar Fredrik Karlsson och Caroline Stenvall.

- Det känns bra och utmanande att ta på sig vd-rollen. Vi är idag 11 medarbetare och vi har behov att bli ytterligare fler. Tillväxten ställer nu helt nya nya krav på oss som bolag, säger Linus Styrman.

Han går från rollen som verksamhetsansvarig på Dagertun. Att han nu blir vd beror på att företagets grundare Klas Dagertun för en tid sedan blev vd för gruvbolaget Kaunis Iron.

- Jag kommer inte att lämna Dagertun men jag har en utmanande uppgift som vd för Kaunis Iron att realisera gruvdriften i Pajala. Ett uppdrag som kräver min fulla uppmärksamhet. Därför känns det tryggt att utse en erfaren och driven medarbetare till vd. Linus har visat att han är mogen rollen efter tre år i bolaget, säger Klas Dagertun.

Företaget har rekryterat Fredrik Karlsson från Vinter som blir senior rådgivare och affärsutvecklare. Caroline Stenvall rekryteras för att stärka ekonomi och redovisning.

Dagertuns affärsidé är en mix av traditionell redovisningsbyrå och managementbyrå.