Julhandel

Make Up Store under rekonstruktion

Luleå Butikskedjan Make Up Store, som har en butik i Smedjan i Luleå, är under rekonstruktion, skriver nyhetssajten Breakit.

I ansökan om företagsrekonstruktion framgår att bolaget har skulder på drygt 18 miljoner kronor och 1,2 miljoner i kassan.

Make Up Store skriver att man nu planerar att göra om affärsmodellen. Det ska bland annat ske genom att flytta produktionen till billigare fabriker, utan att sänka kvalitén. Man ska också stänga olönsamma butiker.

- Jag har precis fått uppdraget på mitt bord, men har gått igenom det snabbt och sett att det finns en väldigt bra framtidsmöjlighet för det här bolaget. Man säljer mycket och har ett varumärke, just att äga sitt eget varumärke är en stor fördel. Därifrån kan man bygga en sund affär. Nu ska vi ta fram en detaljerad plan, säger Tomas Arebo som utsetts till rekonstruktör, till Breakit.

En företagsrekonstruktion innebär att det krisande företaget behåller kontrollen under försöken att rädda företaget, till skillnad från en konkurs där konkursförvaltaren helt tar över företaget. 

Annons