Denise Thaller NASA

Denise Thaller, NASA, är huvudtalare under konferensen Demo North Summit.

NASA deltar i klimatkonferens i Luleå

Luleå I slutet av februari hålls en internationell konferens i Luleå och Piteå om hur hållbar industri kan förändra samhället och bidra till klimatmålen. En av talarna är från den amerikanska rymdstyrelsen NASA.

- När en aktör som NASA kommer och talar om varför norra Sverige är den rätta platsen för deras tester, är det ett erkännande av hur långt vi kommit och att norra Sverige är en viktig hubb för det pågående industriella klimatarbetet, säger Jörgen Eriksson, vd för Invest in Norrbotten, som arrangerar konferensen Demo North Summit.

Till konferensen väntas 250 deltagare från hela världen.

Bakgrunden till att konferensen hålls här är att norra Sverige har blivit ledande inom tester och tekniska innovationer inom stålindustrin, rymdindustrin, transporter, gruvdrift, energi, skogsbruk, kemisk industri och batteritillverkning. Syftet är sprida kunskap om hur norra Sverige kan erbjuda resurser för industriell utveckling inom hållbarhet.

Huvudtalare är Denise Thaller, chef för NASA:s miljödivision. Deltar gör förutom NASA, också Facebook, Northvolt, LKAB, Vattenfall, Hybrit, Sunpine, LTU och biltestverksamheten.

Det är Invest in Norrbotten, Luleå tekniska universitet och Sparbanken Nord som står bakom konferensen som hålls för första gången den 26-28 februari på Kulturens hus i Luleå och Piteå Science Park i Piteå. Konferensdeltagarna får besöka olika företag och projekt under konferensdagarna.

Annons