Sara Forsman O Monica Wikström Johansson

Sara Forsman och Monica Wikström-Johansson.

Ny ledning för Norrbottens Bildemontering

Piteå Norrbottens Bildemontering förnyar sin ledning. Sara Forsman är ny vd och Monica Wikström-Johansson blir ny styrelseordförande.

Sara Forsman har jobbat i familjeföretaget länge och tog hösten 2019 över vd-posten efter Anders Jansson. Nu är det Janssons fem döttrar som driver företaget.

– Vi strävar efter att vara ett hållbart företag, leverera miljövänliga reservdelar och att vidareutveckla företaget, säger Sara Forsman.

Ny styrelseordförande blir Monica Wikström-Johansson. Hon är en etablerad person inom regionens näringsliv: delägare i och styrelseordförande för Konsultbuketten, en av grundarna av riskkapitalbolaget Partnerinvest Norr, styrelseledamot i Treehotel. Hon har också varit styrelseordförande för Luleå Basket.

– Mitt uppdrag är att, med döttrarna som nya ägare, ta bolaget från det ägarledda till det ägarstyrda och att vara ett bollplank till vd:n i den processen. Det är en affärsidé som ligger helt rätt i tiden och ägarna har spännande tillväxtambitioner. Det är ett stort förtroende att få vara med på den tillväxtresan, säger Monica Wikström-Johansson.

Norrbottens Bildemontering sysselsätter totalt 25 anställda.

Annons