Sparbanken Nord går in i Boden Handboll

Boden Sparbanken Nord är samarbetspartner med Boden Handboll och går nu in med 250.000 kronor för att stötta klubben så den klarar de ekonomiska kraven för att få elitlicens.

– Vi är otroligt tacksamma över Sparbanken Nords bidrag. Det är också glädjande att de, trots att de inte har kontor i Boden, går in och stöttar oss och den regionala utvecklingen. Det här visar tydligt att vi har ett brett stöd och en stor betydelse för hela vår region, säger Alina Maglic, ordförande i Boden Handboll.

– För oss handlar det om att vi vill vara med och utveckla möjligheterna för vår region och för Boden. Boden Handboll är en del i att skapa framtidstro och förutsättningar för unga kvinnor att utöva elitidrott häruppe, säger Gunnar Eikeland, vd på Sparbanken Nord.

Sedan klubben för några veckor sedan gick ut med att elitlicensen var i fara på grund av den ekonomiska situationen har man fått stor uppslutning bland sponsorer, samarbetspartners och supportrar.

– Det har varit en fantastisk respons, både från stora och små aktörer. Vi är otroligt tacksamma för alla bidrag vi har fått, oavsett storlek. Och även om Sparbanken Nord gått in med jättemycket pengar så är vi ännu inte i mål, 30 april är fortfarande vårt målsnöre, säger Alina Maglic.