SSAB masugn

SSAB behöver 1.000 semestervikarier till sina anläggningar. Foto: Lennart Håkansson

SSAB anställer 1.000 semestervikarier

Luleå SSAB anställer 1.000 semestervikarier vid sina produktionsanläggningar i Sverige.

De flesta vikariaten är på produktionsanläggningarna i Luleå, Borlänge och Oxelösund. I Luleå behövs cirka 270 medarbetare, i Borlänge 300 och i Oxelösund 400. Dessutom behövs semestervikarier till produktionsanläggningen i Finspång.

Störst är behovet av operatör inom produktion, men det behövs vikarier även inom de olika processerna, på underhåll, laboratorier, fabriksservice, fastighetsunderhåll, processutveckling, inköp och produktionskontroll.

- Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framförallt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår gemenskap. Som vikarie hos oss får man mer kunskap och chansen att lära sig mer om stålindustrin. Vi är glada över att så många uppfattar oss som en attraktiv arbetsgivare, säger Hanna Salovaara, HR-chef på SSAB.

Vikariaten lockar personer som planerar för framtiden och funderar på att utbilda sig till ingenjör med olika inriktningar, skriver SSAB i ett pressmeddelande.

Annons