Thomas Lindgren O Mattias Bergqvist

Thomas Lindgren, vd och Mattias Bergqvist, operativ chef på Wanderword.

Thomas Lindgren ny vd för Wanderword

Boden Thomas Lindgren blir ny vd för spel- och audioföretaget Wanderword som har verksamhet i Boden, Stockholm och Seattle. Mattias Bergqvist blir operativ chef.

Wanderword är världsledande inom interaktiva ljudspel och interaktiva ljudböcker, så kallad Interactive Audio Entertainment. Företaget är grundat av Thomas Lindgren och Peter Zetterberg.

Bolaget har nyligen tagit in nya investerare, fördjupat partnerskapet med Amazons Alexa-team och skrivit viktiga avtal med IP-ägare. Man har också skrivit avtal med ett antal världsledande förlag inom bok- och spelindustrin. 

Thomas Lindgren går nu in som vd och lämnar därmed uppdraget som styrelseordförande i Glorious Games Group. Han har tidigare också varit ordförande för Goodbye Kansas. Han fortsätter att vara ordförande för den svenska studion Fatshark.

- Jag tror otroligt mycket på Wanderword och är helt övertygad om att interaktiv ljudunderhållning är framtiden, därför kliver jag av ett antal av mina uppdrag för att kunna satsa helhjärtat på att bygga Wanderword tillsammans med alla mina fantastiska medgrundare och hårt arbetande kollegor, säger Thomas Lindgren.

Mattias Bergqvist, blir operativ chef. Han har tidigare drivit Din Hemservice AB, varit affärsutvecklare på Arctic Game Lab och affärsutvecklare på Boden Business Agency (Bodens Utveckling AB).

- Med Thomas och Mattias som ledare, tillsammans med våra väl utvalda investerare, är vi rustade för att ta nästa steg i vår utveckling, både vad gäller produktioner i världsklass och partnerskap med världsledande innehållsbolag och IP-ägare, säger Peter Zetterberg, grundare och kreativ chef på Wanderword.

Annons