Lina Hedenström vd på NTM

Luleå Lina Hedenström blir ny vd på NTM AB (Norrköpings Tidningar) som äger NSD, Norrbottens Kuriren, Piteå-Tidningen och Norran. Hon efterträder Lennart Foss.

Lina Hedenström är i dag operativ chef på NTM. Hon har tidigare arbetat på TT nyhetsbyrån, Scanpix och Canal+. På NTM har hon varit i två år.

- Styrelsen är väldigt glad att kunna utnämna Lina Hedenström till ny vd på NTM. Lina har stor erfarenhet från olika media och en personlighet med drivkraft att få saker gjorda. Med henne som vd får vi ett fortsatt fokus på våra läsare och vår distributionsaffär samtidigt som vi kontinuerligt effektiviserar för att hålla kostnaderna under kontroll, säger NTM:s ordförande Magnus Hall.

Lina Hedenström har drivit ett effektiviseringsprojekt för att automatisera det redaktionella produktionsflödet. Hon har också arbetat med digital affärsutveckling och synergier mellan mediehusen i koncernen.  

- Jag är enormt stolt och glad för förtroendet att få leda ett av Sveriges mest intressanta mediebolag i en så spännande tid som nu, säger Lina Hedenström, som tillträder 1 februari.

Lennart Foss, som tillträdde som vd 2008, fortsätter i en ny roll som senior advisor.