Nordic Quick Systems

Sammy Pergament, Eva-Lena Bergkvist och Nicklas Jadinge.

Nordic Quick Systems satsar globalt

Piteå Piteåföretaget Nordic Quick Systems växer och satsar globalt.

Företaget har utvecklat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar.

Under hösten, efter att ha tagit in fem miljoner kronor från nio investerare, har man utvecklat en slitagevarnare som larmar när en del behöver bytas ut, tagit fram ett nytt kommunikationskoncept tillsammans med byrån Oh My, anställt en säljare för den svenska marknaden och börjat rekrytera återförsäljare och licenstagare i andra länder.

– Vi upplever just nu ett mycket positivt momentum och alla nämnda aktiviteter gör att vi i allra högsta grad känner oss redo att ta oss an en global marknad, säger Sammy Pergament, delägare och sälj- och marknadsansvarig.

Bolaget har nyligen mottagit 75.000 kr från Lighter, en branschöverskridande arena som vill stärka konkurrenskraft och hållbar tillväxt i den svenska industrin. Pengarna ska användas till att utveckla en ny typ av kedja.

– I vår agila organisation finns det stora möjligheter att innovera och snabbt anpassa vårt produktutbud efter kundernas utmaningar. Vår patenterade lösning går att applicera på all möjlig typ av kedjedrift, samtidigt som vi ser stor potential i kompletterande produkter. Vi ser fram emot att kunna lansera den nya kedjan under 2020, säger Sammy Pergament.

Annons