Mjölkpaketkonst

Norrmejerier anlitar konstnärer

Luleå Norrmejerier anlitar fyra konstnärer för att gestalta "kärlek till Norrland" i en kampanj för sina mjölkpaket.

Fyra konstnärer har fått uppgiften att tolka ett vardagligt norrländskt bruksföremål, mjölkpaketet, och skapa ett unikt konstverk för att hylla Norrland och den norrländska mjölken.

– Våra ägare, de norrländska mjölkbönderna, levererar året runt norrländska mejeriprodukter till butikerna och bidrar till öppna landskap och ett levande Norrland. Men det levande Norrland vi älskar innefattar även kulturen. Därför ger vi nu plats åt konsten och låter norrländska konstnärer manifestera sin kärlek till Norrland genom det finaste vardagsföremålet vi vet - mjölkpaketet, säger Kristina Stiernspetz, kommunikationschef på Norrmejerier.

Konstnärerna är Elisabet Linna Persson från Luleå, Linda Lundin från Örnsköldsvik och Umeåborna Anders Granberg och Jessica Arevärn. För att kunna genomföra konstprojektet angavs en tydlig uppdragsbeskrivning: att utgå från Norrmejeriers mjölkpaket.

Titlarna för konstverken är ”Kontraster”, ”Återvinning.”, ”Lycka” och ”Jag dricker mjölk vit som snö och återvinner paketet för vår miljö”. När och hur konsten ska visas tillkännages senare i januari. Kampanjen ska pågå 13 januari till 2 februari.

Annons