Britta Lindvall

Britta Jonsson-Lindvall ska leda ett projekt som ska lyfta Lule älvdal som destination. Foto: Lennart Håkansson

Nytt projekt ska lyfta Lule älvdal som destination

Boden Britta Jonsson-Lindvall blir projektledare för ett projekt som ska lyfta Lule älvdal som en hållbar destination för besökare som vill ha exklusiva upplevelser.

-Det känns både spännande och inspirerande att få vara med och bidra till fortsatt utveckling längs Lule älvdal i en ny roll. Det ger också en kraft att kommunen visar att man tror på besöksnäringen, på landsbygden och på de lokala entreprenörerna, säger Britta Jonsson-Lindvall, som grundat och driver Treehotel i Harads tillsammans med sin man Kent.

Det är Bodens kommun som tillsammans med åtta samarbetspartners, bland annat Boden Turism och EDEK, ska utveckla samverkan mellan så kallade high-end anläggningar som erbjuder exklusiva upplevelser i Lule älvdal.

Man vill också profilera destinationen som ett hållbart resmål. Det innebär att hitta lösningar på hur gästernas resande klimatkompenseras, skapa klimatsmarta lösningar hos anläggningarna och utveckla nya produkter, särskilt inom kulturturismen.

-Det här kommer att stärka och utveckla landsbygden inom Bodens kommun, helt i linje med våra ambitioner för lokal tillväxt. Det bidrar även till besöksnäringens utveckling i hela länet. Vi är mycket glada att ha Britta som nyckelperson och projektledare med all hennes enorma kompetens och erfarenhet, säger Claes Nordmark, kommunstyrelsens ordförande i Boden.

Enligt planerna ska projektet starta i februari och pågå i två år.

Annons