Smart Recycling växer kraftigt

Luleå Smart Recycling har varit en doldis på marknaden, men med flera avtal i ryggen är de redo att växla upp. Under 2019 har företaget ökat omsättningen från en till tio miljoner kronor.

I början av maj 2019 skrev Affärer i Norr om Smart Recycling Norden AB, grundat av BnearIT i Luleå och Electrotech i Kalix, och ett nytt avtal man fått med Svensk Glasåtervinning. Anders Hermanson, vd för Smart Recycling, berättar om en lång resa som tog fart på riktigt för två år sedan.

- Smart Recycling grundades redan 2011 under namnet Adage. Vi hade flera olika produkter i företaget, men i samband med att vi bestämde oss att satsa till 100 procent på vårt Smart Recycling-system valde vi att byta namn, säger Anders Hermanson.

Smart Recycling-systemet är en produkt som mäter nivåer i återvinningscontainrar och gör en prognos när det är dags att tömma dem. Tömningen kan på så sätt bli effektivare och miljöpåverkan och kostnaderna sänks för företaget.

- 2019 har varit ett riktigt succéår. Vi har ökat omsättningen från en till tio miljoner kronor och vi planerar att anställa inom kort. Just nu arbetar bara inhyrd personal i bolaget, varav jag är en av dem, säger han.

Anders Hermanson berättar att de bland annat letar efter en ny vd, säljare och supportpersonal. I slutet av 2020 räknar han med att de är sex anställda i bolaget.

- Leveransen av 5.500 enheter till Svensk Glasåtervinning har gått otroligt bra. Sedan ett år tillbaka har vi även avtal med Pressretur. Vi har dessutom flera nya kunder på gång, både i Norge och Sverige. Nu siktar vi på att dubbla omsättningen.