Stenvalls Och Lidbergs Trä

Fredrik Lidberg, Jan Lidberg, Nancy Lidberg från Lidbergs Trä och Henrik Morin, vd XL-Bygg Stenvalls.

XL-Bygg Stenvalls köper Lidbergs Trä

XL-Bygg Stenvalls, som driver flera byggvaruhus i norra Sverige, förvärvar Lidbergs Trä i Boden.

- Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att förvärva ett snart 50 år gammalt företag och vi kommer fortsätta vår satsning i dess anda, säger Henrik Morin, vd för XL-Bygg Stenvalls.

Lidbergs Träs ägare Jan-Anders Lidberg är nöjd med köpet och köparen.

- Vi är ett familjeföretag och har funnits i Boden i 50 år. Vi är inne på vår tredje generation som driver verksamheten, därför känns det tryggt att veta att vi lämnar över till ett genuint företag som värnar den norrländska andan och den personliga service som vi värderar högt, säger Jan-Anders Lidberg.

Sedan starten 2006 har XL-Bygg Stenvalls etablerat anläggningar från Umeå i söder till Kiruna i norr. Lidbergs Trä i Boden kommer byta namn till XL-Bygg Boden och blir XL-Bygg Stenvalls nionde byggvaruhus.

- Vår huvudmarknad är Norrland, där vi säljer byggvaror och norrländskt virke till våra proffs- och privatkunder. Många av våra proffskunder jobbar över hela regionen, då är det viktigt att vi har etableringar på orter där våra kunder verkar, säger Henrik Morin.

XL-Bygg Stenvalls ägs av Stenvalls Trä AB som har sina rötter i Sikfors, Norrbotten. Stenvalls Trä AB har flera sågverk i Norrbotten och har anläggningar inom träförädling. Förutom träindustri och byggvaruhandel äger Stenvalls Trä också bolag inom helikoptertransporter och IT. Verksamheten omsätter cirka 1 miljard kronor per år.

Annons