Göran Sjöberg

Göran Sjöberg, styrelseordförande i European Minds.

European Minds får uppdrag av Luleå Business Region

Luleå Konsultföretaget European Minds har fått uppdrag som partner till kommunala Luleå Business Region.

European Minds ska utveckla och utvärdera projekt, bland annat det regionala samverkansprojektet Treepower, som med hjälp av EU-stöd ska ta fram hållbart bioflygbränsle i Norrbotten.

Avtalet är värt upp till 1,2 miljoner kronor under tre år. European Minds vann i hård konkurrens med flera av de stora aktörerna på konsultmarknaden.

- Det är väldigt roligt. Vi ser fram emot att arbeta mer med Luleå Business Region. Vi har en lång historia av att arbeta med stöd i EU-projekt, som utvärderare och utvecklare, i Norrbotten. För närvarande samarbetar vi också med Lapplands Kommunalförbund i de fyra nordligaste kommunerna, och med Boden, Haparanda och Piteå kommuner, säger Göran Sjöberg, grundare och styrelseordförande i European Minds.

European Minds har också ramavtal med både Region Norrbotten och Region Västerbotten

European Minds är grundat i Luleå och har kontor i Luleå och Skellefteå. Företaget har sex personer i verksamheten som har Norrbotten och Västerbotten som marknad.

Företaget omsätter cirka 7 miljoner kronor. 2018 såldes den del av rörelsen som arbetade med projekt inom spelindustrin till Goodbye Kansas Game Invest.

Annons