Gossip satsar i krisande frisörbransch

Luleå Veronica Norrbin, som driver frisörsalongen Gossip i Luleå, rekryterar nya frisörer för att klara en ökad efterfrågan i en bransch, där många företag är hårt drabbade av coronakrisen.

Coronakrisen har för Gossip medfört ett mindre tapp.

– Vi såg ett lite ändrat beteende med mindre framförhållning i bokningarna, men vi står starka och ser nu en ökning. För att möta kunderna har vi också erbjudit klipp hemma och bokningar utanför ordinarie öppettider för de som känner sig otrygga, säger Veronica Norrbin, ägare och vd till Gossip.

Enligt en undersökning från arbetsgivarorganisationen Frisörföretagarna har tre av tio frisörer haft ett inkomstapp på 60-95 procent på grund av pandemin. Hälften av de svarande frisörföretagen svarar att de kommer att tvingas lägga ner om fyra månader om inte fler stödåtgärder sätts in.

Nu när Gossip märker en ökande efterfrågan, planerar man att rekrytera nya frisörer.

– Vi väljer att satsa eftersom vi tror på vårt koncept, och parallellt med rekrytering så utökar vi också vår shop med solglasögon av lokala Akenberg. För oss har det varit märkbart att våra kunder värdesätter oss och gärna handlar lokalt, säger Veronica Norrbin.