Li Skarin O Jan Eric Sandberg

Jan-Eric Sandberg och Li Skarin ska leda Innovation Pite.

Innovation Pite återupptar verksamheten

Piteå Stiftelsen och tankesmedjan Innovation Pite återupptar verksamheten med nya finansiärer och ny ledning.

Det blir Li Skarin och Jan-Eric Sandberg som tar över som projektledare efter Robert Bergman som avled i vintras.

Tromb, Wibax, ABB, Sparbanken Nord, Pite Energi, Piteå Kommunföretag, och Piteå Kommun går in som finansiärer under verksamhetsåren 2020-2021. Ytterligare några företag är intresserad av att vara med.

- Det känns helt rätt att fortsätta driva verksamheten vidare då det finns ett sånt stort stöd i näringslivet och från kommunen. Att vi fortsätter fram till Piteås 400-års jubileum hedrar också Robert Bergmans minne och verk. Därefter gör vi en utvärdering om hur vi går vidare, säger Erik Lindbäck, ordförande i Innovation Pite.

Stiftelsen grundades 1997 av initiativtagarna Robert Bergman, Thord Carlsson, Curt Boström och Hilding Holmqvist. Den har som syfte att utgöra en fristående kraft och tankesmedja som stimulerar debatt, idéarbete och sprider kunskap. Stiftelsens uppgift är att i nära samarbete med näringslivet komma med konkreta förslag som utvecklar och sätter Piteå på kartan. I styrelsen arbetar Erik Lindbäck, ordförande, David Sundström, Jonas Lindberg, Li Skarin och Jan-Eric Sandberg.

Annons