Öjebynsglas Nyaägare

Svante Björk, Mats Björk, Michael Danielsson, Michael Lundkvist och Erik Viklund. Foto: Britta Elfving Persson

Öjebyns Glas & Aluminium byter ägare

Öjebyn Michael Danielsson, Michael Lundkvist och Erik Viklund köper majoriteten av aktierna i familjeföretaget Öjebyns Glas och Aluminium.

Säljare är bröderna Svante och Mats Björk, vars far Jan Björk startade företaget 1972. Företaget har 35 anställda och omsätter 80 miljoner kronor.

– Öjebyns Glas & Aluminium är ett välskött och spännande företag som familjen Björk på ett framgångsrikt sätt har byggt upp under snart 50 år. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med den duktiga och kunniga personalen och vi vill såklart bevara relationen med befintliga kunder och leverantörer, säger Michael Danielsson, en av de nya ägarna.

Michael Danielsson har tidigare drivit Camp4you AB i Piteå och har de senaste åren arbetat som agent för Pilote husbilar i Skandinavien och i ett familjeägt fastighetsbolag. Lundkvist och Viklund äger sedan tidigare Lundvik gruppen AB där de under de senaste åren har jobbat med företagsförvärv. De lämnar nu sina uppdrag i övriga bolag för att fokusera helt på Öjebyns Glas.

Övertagandet sker den 1 september. Svante och Mats Björk kommer att finnas kvar i bolaget så länge det finns behov.

– Det har varit ett stort och otroligt svårt beslut för oss att sälja detta livsverk. Vi har tidigare sagt nej till förslag från andra potentiella köpare. Det har varit viktigt för oss att köparna bor i Piteå och har engagemang, drivkraft och såklart kompetens att driva företaget vidare. Nu är beslutet taget och det känns helt rätt. Min bror och jag lämnar med varma lyckönskningar över stafettpinnen till de nya ägarna, säger Svante Björk.

Annons