Corona Gällivare

Gällivare kommuns hemsida under onsdagen.

Okontrollerad smittspridning i Gällivare

Gällivare Gällivare har en "okontrollerad och samhällsfarlig" spridning av covid-19, skriver kommunen på sin hemsida. LKAB stänger ett verk, Länstrafiken uppmanas att stoppa trafiken till och från Gällivare och under onsdagseftermiddagen hålls ett krismöte med näringsliv och lokala myndigheter.

LKAB stänger ett av sina verk i Malmberget därför att man fått brist på personal med rätt kompetens när 60 medarbetare är hemma på grund av misstanke om covid-19.

Från och med onsdagen stänger Gällivare kommun alla fritids- och kulturanläggningar som badhus, sporthallar, bibliotek och museer. Kommunen vände sig också till Länstrafikeni Norrbotten och bad dem stoppa resor till och från Gällivare, vilket Länstrafiken också beslutade göra.

På hemsidan skriver Gällivare kommun: "Vi har nu en okontrollerad och samhällsfarlig spridning av Covid-19 i kommunen. Region Norrbotten redovisar oroväckande hög frekvens av insjuknande. Vi uppmanar till stor försiktighet. Alla behöver ta sitt ansvar och bidra till att begränsa smittspridningen."

Under onsdagseftermiddagen meddelade Hörvalls Buss att de slutar att köra till och från Gällivare. Det gäller både gods och passagerare.

Annons