Sencept

Iman Vakili och Iman Mohajeri, Sencept AB.

Sencept vann gruvindustrins innovationstävling

Luleå Sundbybergsföretaget Sencept vann tävlingen Swedish Mining Innovation, som arrangeras för den svenska gruvindustrin.

Sencept AB vann årets innovationsidétävling för sin lösning med intelligenta radarsensorer för autonom gruvmiljö (Intelligent Radar Sensor for Autonomous Mining). Nu får företaget 600.000 kronor för att förverkliga sin idé.

- Vi är glada och mycket tacksamma. Det här priset ger oss möjlighet att vidareutveckla vår radarhårdvara samt mjukvara. Radarprototypen kommer att valideras i en gruvmiljö. Vi kommer ytterligare att finjustera radarklassificeringsmetoder för att förbättra avkänningstillförlitligheten och i slutändan säkerheten i gruvindustrin, säger Iman Vakili, Sencept.

Vinnaren i tävlingen utsågs av en jury med representanter för LKAB, Boliden, Epiroc, EIT Rawmaterials, Swedish Mining Innovation och Vinnova.

Tävlingen arrangeras av Swedish Mining Innovation, som är det nationella strategiska innovationsprogrammet för den gruv- och metallutvinnande industrin. Det är en del av Vinnovas, Formas och Energimyndighetens satsning på strategiska innovationsområden.

Annons