Spelutbildning på gymnasiet i Boden

Boden Björknäsgymnasiet i Boden erbjuder nu spelinriktning under Teknikcolleges fjärde år. Intresset är stort och merparten av de sökande kommer från andra kommuner.

Den nya utbildningen kommer att bedrivas på Boden Gamecamp på Boden Business Park, där flera spelföretag är etablerade.

- Luleåborna har väldigt nära att ta sig till Sävast och det är attraktivt att vi kan erbjuda boende. Det är nationellt intag så vi kan, likt den eftergymnasiala utbildningen, vända oss till studenter i hela Sverige, säger Thomas Nilsson, programsamordnare på teknikprogrammet.

Utbildningen bedrivs i samarbete med Changemaker Educations som i höst startar ytterligare en eftergymnasial utbildning på Boden Gamecamp. Det fjärde året gör eleverna praktik på ett företag i minst tio veckor för att bygga ett nätverk redan under utbildningen.

- Det känns väldigt motiverande och kul att vara med om det här. Det är något nytt som startar upp och vi har chans att vara med från början, säger Thomas Nilsson.

Eftersom spelvärlden är väldigt komplex vill Björknäsgymnasiet rymma olika områden att specialisera sig inom. Thomas Nilsson ser grafik, programmering, ljud och berättande som nyckelförmågor i spelvärlden.

- Förutom närheten till Changemaker Educations och spelindustrin ser vi att Filmpool Nord är en industri som vi har möjlighet att leverera till, säger han.