TUI och Elite Hotels samarbetar om hotellsatsning

Luleå Researrangören TUI och Elite Hotels, som driver Stadshotellet i Luleå, samarbetar om en hotellsatsning som tidigare bara funnits på utländska semesterorter.

Det är hotellkonceptet Blue Star, som ett normalt år skulle ha funnits på semesterorter runt Medelhavet så här års. Men i coronatider flyttar TUI hem det i ett samarbete med hotellkedjan Elite Hotels.

Det handlar om paketerade semesterboenden över hela landet,  där det ingår middagar med lokala rätter, upplevelser och hälsa. Ett annat inslag är att seriefiguren Bamse besöker hotellen.

De nio städer där Elite-hotellen nu erbjuder Blue Star-konceptet är Luleå, Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Örebro, Stockholm, Gävle, Sundsvall och Örnsköldsvik. TUI kommer att erbjuda semesterlösningar även på övriga Elite-hotell i landet, men inte under Blue Star-flagg.

- Vi är väldigt glada att starta upp detta unika samarbete med TUI, världens största reseaktör. När många luleborna väljer att semestra i Sverige så känns det fantastiskt att tillsammans med TUI erbjuda uppskattade semesterupplevelser på hemmaplan. Vi är också stolta över förtroendet att vara först ut med att introducera TUI:s paradkoncept Blue Star i Norden, säger Jenny Edfeldt, hotelldirektör på Elite Stadshotellet Luleå.