Anki Hjerpe Müllers

Anki Hjerpe blir försäljningschef på Bil Dahl i Luleå. Foto: Lennart Håkansson

Anki Hjerpe tillbaks i bilbranschen

Luleå Anki Hjerpe är ny försäljningschef för personbilar på Bil Dahl som nu börjar sälja Mercedes i Luleå.

Anki Hjerpe var i nio år säljare och marknadschef på Müllers bil i Luleå.  Hon lämnade 2016 och arbetade som regionchef på Ponto och filialchef på Stena Recycling. För två år sedan var hon med och tillsammans med Mari Lundmark startade frisörsalongen By déco, som nu har tre salonger. Nu återvänder Anki Hjerpe till bilbranschen för att sälja Mercedes.

- Nu ska jag stanna här. Det här är det bästa jag vet. Jag har saknat bilbranschen jättemycket. Jag skulle aldrig ha stuckit härifrån, säger Anki Hjerpe.

Hon kommer till ett företag som inlett en expansion, som bland annat innebär att Bil Dahl nu börjar sälja Mercedes personbilar i Luleå. Bilhallen på Storheden ska bli större, först med en provisorisk tälthall, sedan en utbyggnad som möjliggör ökad försäljning av lastbilar, transportbilar och personbilar, och modernare verkstäder. Det handlar om en mångmiljonsatsning.

Anki Hjerpe har kvar delägarskapet i By déco, där hon hanterar ekonomin.

- Jag har kvar det som bisyssla. Jag gillar att ha mycket att göra, annars blir jag uttråkad, säger Anki Hjerpe, som också ska fortsätta vara speaker på Luleå Hockeys hemmamatcher.

Bil Dahl grundades i Umeå och har nu försäljning och verkstäder också i Luleå, Skellefteå och Örnsköldsvik. Företaget omsätter cirka 560 miljoner kronor (2018) och har cirka 150 anställda.

Annons