Anna-Karin Karlsson ny hållbarhetsdirektör.

Luleå Anna-Karin Karlsson blir Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör.

Hon tar plats i ledningsgruppen och ska leda arbetet med Norrmejeriers långsiktiga mål att göra Norrland till en klimatpositiv zon med en levande livsmedelsproduktion.

- En hållbar utveckling av Norrland förutsätter att vi agerar hållbart genom hela näringskedjan, från mjölkgården, via mejeriet, fram till att konsumenten återvinner förpackningen. De norrländska mjölkgårdarnas betydelse för den lokala livsmedelsförsörjningen och ett hållbart Norrland får inte underskattas. Jag är både glad och stolt över att nu få leda det viktiga arbetet, säger Anna-Karin Karlsson. 

Anna-Karin Karlsson har tidigare varit ansvarig för Norrmejeriers hållbarhetsprogram och får nu i uppdrag att integrera hållbarhetsarbetet i hela företaget. Hon är livsmedelsagronom och har arbetat på Norrmejerier sedan 1995, bland annat som affärschef för färskvaror och som marknads- och innovationschef.

- Vad vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår. Därför behöver vi sätta hållbarhetsarbetet högst upp på agendan och Anna-Karins breda erfarenhet ger oss bästa möjliga förutsättningar att kunna ta nästa steg, säger Anders Fredriksson, vd på Norrmejerier.

Norrmejerier har ett hållbarhetsprogram som sträcker sig till 2030 med sikte på att uppfylla FN:s globala hållbarhetsmål, Sveriges nationella miljömål och branschspecifika initiativ. För att bidra till att göra Norrland till en klimatpositiv zon arbetar Norrmejerier i dag med att fasa ut fossila energikällor och drivmedel, främja den biologiska mångfalden, minska matsvinnet och öka livsmedelsförsörjningen i Norrland.