Föreningservice lämnar Lindbäcksstadion

Piteå Efter fyra år som arrendator på Lindbäcksstadions alpina anläggning kliver Föreningsservice av.

Föreningsservice har haft ett arrendeavtal sedan 2016 för två år och möjligheter till förlängning ett år i taget fram till 2022.

- Det är tråkigt att Föreningsservice inte vill fortsätta driva anläggningen. Det har varit svårt att hitta nya arrendatorer genom åren och det är alltid en viss inkörningsperiod för en ny driftsansvarig. Det här kom plötsligt och vi har inte hunnit påbörja arbetet att ta fram en lösning inför kommande säsong säger Jenny Axelsson, avdelningschef fritid på Piteå kommun.

Anläggningen har haft det motigt på senare tid. Den senaste milda vintern försenades öppningen på grund av problem med konstsnöproduktionen. Och nu under vårvintern har coronapandemin gjort att Föreningsservice beslutat sig för att inte fortsätta driva anläggningen.

- Milda vintrar och en gammal anläggning gör att förutsättningarna inte är så enkla för att driva en mindre skidanläggning som bygger på besökare från orten. Problematiken kring driften är komplex och det har varit svårt att få ekonomin att gå ihop, säger Jenny Axelsson.

Kommunen äger anläggning och maskiner, arrendatorn sköter drift och underhåll med ett driftsbidrag plus intäkter från liftkort, camping och café.