Vårveckan I Piteå

Vårveckan bjuder på vårnyheter och erbjudanden i Piteås butiker. Foto: Shutterstock

Handeln i Piteå laddar för Vårveckan

Piteå Visit Piteå och Piteå kommun bjuder in till Vårveckan, en satsning där pitebor och besökare kan handla säkert under coronakrisen. 

Kunderna kan välja vilken dag och tid som är lämplig för att shoppa, äta och fika, utan att folksamlingar uppstår.  Inspiration har man fått från de populära tjejkvällarna, men nu sprids aktiviteten ut en hel vecka.

- Om handeln ska överleva så måste vi fortsätta handla det vi brukar och det vi behöver. Vår idé är att hämta inspiration från succékonceptet tjejkväll, men i rådande tider fördela det över en hel vecka, berättar Stina Eriksson, projektledare för kommunens projekt Attraktiv stadskärna.

Syftet är att stödja handeln under coronakrisen. Att shoppa och äta på restaurang är tillåtet så länge riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten följs.

- Med Vårveckan hälsar vi våren välkommen till Piteå och bjuder in alla på de tider som passar dem själva. Med det hoppas vi att butikerna får lite snurr och att kunderna kan shoppa tryggt och säkert, säger Cecilia Lindström, handelsutvecklare Visit Piteå ekonomiska förening.

Vårveckan inleds på måndag. Faller det väl ut planeras liknande shoppingveckor under sommaren.

Annons