Jan Scherman

Jan Scherman presenterar regionfinalisterna i Visa vägen-priset.

Kaunis Iron till regionfinal i Visa vägen-priset

Pajala Kaunis Iron i Pajala är en av vinnarna som går till regionfinal i Visa vägenpriset.

Gruvbolaget i Pajala är en av tre arbetsgivare som fått flest röster i Norrland. Nu tävlar Kaunis Iron mot de två andra vinnarna i regionfinalen: Ica Kvantum i Sollefteå och Hemstaden förvaltnings AB i Umeå. Vinnaren i regionfinalen går vidare till nationell final. 

– Jättestort grattis till Kaunis Iron! Att gå till regionfinal i Visa vägen-priset är ett stort och viktigt erkännande av alla de insatser man gjort för att visa vägen mot en mer hållbar arbetsmarknad, där fler personer med funktionsnedsättning har ett arbete, säger Jan Scherman, ordförande i Visa vägen-juryn.

Regionvinnarna tävlar nu om att bli nationella Visa vägen-vinnare. Vem som vinner regionfinalen avgörs i en omröstning på nätet som pågår till den 7 juni.

De nationella vinnarna utses den 16 november. Juryn som utser vinnarna består av journalisten Jan Scherman,  Prins Daniel, ärkebiskop Antje Jackelén, LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi och Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.

Visa vägen-priset, som delats ut sedan 2008, går till den eldsjäl och den arbetsgivare som under året har gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen-priset instiftades av Samhall år 2008.

Annons