Lindbäcks I Öjebyn

Lindbäcks Bygg vill sälja fastigheten i Öjebyn.

Lindbäcks vill sälja fastigheten i Öjebyn

Piteå Lindbäcks Bygg vill sälja sin fastighet i Öjebyn och kommunala Piteå Näringsfastigheter är intresserade av att köpa.

Lindbäcks Bygg behöver förstärka sin kassa.

- Vi har idag full beläggning i våra fabriker under ett år framåt men vi har också genomfört en kraftig och kostsam expansion. Därför behöver vi frigöra kapital för att kunna agera i en situation där vi dels behöver stärka vår lönsamhet dels stärka vår kassa, vilket blir än mer aktuellt på grund av coronapandemins följdverkningar, säger Magnus Edin, vd på Lindbäcks Bygg.

De senaste fem åren har Lindbäcks expanderat kraftigt. Omsättningen har tredubblats och en ny fabrik har tagits i drift på Haraholmen.

- Den stora expansionen har fört med sig att bolaget i dag jobbar med fler och med större bostadsprojekt. Vi har därför ett helt annat behov av tillgängligt kapital, säger Magnus Edin.

Coronakrisen har inte tvingat Lindbäcks att dra ner på verksamheten. Försäljningen av fastigheten i Öjebyn innebär inte att det finns planer på att minska produktionen där.

- Vi har en god efterfrågan med signerade kontrakt som säkerställer full produktion i båda våra fabriker tolv månader framåt. Det är ett styrkebesked från Lindbäcks. Affären handlar enbart om att frigöra kapital, säger Magnus Edin.

Piteå Näringsfastigheter är intresserade av att köpa. Där ser man affären som ett sätt att stärka sitt innehav av attraktiva industrilokaler.

- Det här är en bra affär för oss. Det är en fin fastighet i ett attraktivt läge som är fullt uthyrd. Det gör att risken är låg och att vi ser en god lönsamhet i ägandet av fastigheten från dag ett, säger Tomas Lejon, tillförordnad vd för Piteå Näringsfastigheter.

 

 

Annons