Local Hero finns nu på 30 orter

Piteå Lisa Hellmér och My Bergström startade initiativet Local Hero i Piteå för att hjälpa företag i coronakrisen. Det blev en succé och initiativet har spridit sig. Local hero finns nu på 30 platser runt om i Sverige.

Local Hero uppmanar människor att stötta lokala företag, butiker och restauranger genom att handla lokalt.

- Vi hade aldrig vågat drömma om att det här skulle få en så stor spridning. Flera av restaurangerna i Piteå har slagit försäljningsrekord sedan Local Hero startade och även på andra orter berättar företagare om en positiv local hero-effekt på försäljningen, säger Lisa Hellmér.

Lisa Hellmér och My Bergström driver butiken, B&B och restaurangen Pensionatet i Piteå. När coronapandemin slog till började de fundera på hur de skulle tackla de utmaningar som spridningen av viruset skapat för deras verksamhet. De insåg att de inte var ensamma i detta och att läget var akut.  

- Jag skrev ett inlägg på vårt instagramkonto där jag uppmanade våra följare att vara en local hero och handla saker lokalt nu när det behövs som mest. Jag fick ett oerhört positivt gensvar och det blev snabbt vårt mest delade och kommenterade inlägg någonsin, säger Lisa Hellmér.