Rdy Arena lanseras i e-sportens explosion

Luleå Det nystartade Luleåföretaget Rdy Arena lanserar sin spelplattform mitt i e-sportens kraftiga tillväxt under coronapandemin.

E-sporten har växt under de senaste åren och nu växer den explosionsartat. Dels beroende på coronakrisen, dels på grund av flera stora spelreleaser.

Då lanserar Rdy Arena, som grundats av Jonathan Henriksson och Rebecka Österberg, en ny spelplattform där spelare från hela världen och på alla nivåer kan spela mot varandra. På Rdy Arena kan alla gamers oavsett nivå för första gången arrangera tävlingar för likvärdiga spelare. Spelarna som deltar i en tävling betalar alla en avgift, vilka läggs ihop till en prispott som senare delas mellan vinnarna av turneringen.

- Vi vill ta gaming till nästa nivå. Det händer något när man tävlar mot jämlika om ett pris - vinnarskallar tänds och prestationsnivåer höjs. Det är otroligt spännande och vi tror det kommer leda till att e-sport får både större bredd och högre kvalitet, säger Jonathan Henriksson, medgrundare och vd för Rdy Arena.

Rdy Arena har redan fått i uppdrag att arrangera en uttagning till den Malmö-baserade e-sportorganisationen Elite Predator X:s nya lag i spelet Dota 2. Turneringen kommer att arrangeras på Rdy Arena med 32 lag och totalt 160 deltagare.

Rdy Arena är igång med betatestare (testanvändare). Den officiella lanseringen planeras till hösten 2020. På plattformen kan man just nu tävla i Dota 2, men även Counterstrike: Global offensive (CS:GO) och Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) kommer att stödjas inom kort.

Rdy Arena grundades av Jonathan Henriksson och Rebecka Österberg, och antogs till Arctic Business Incubator hösten 2019.