Servicekontor erbjuder Arbetsförmedlingens tjänster

Luleå Servicekontoren i Gällivare, Haparanda, Jokkmokk, Kiruna och Överkalix tar över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg.

Servicekontoren erbjuder sedan tidigare vägledning i tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu blir det lättare för många av våra besökare när fler myndighetstjänster samlas under ett och samma tak. Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, säger kontorsområdeschefen Ann-Christin Backman.

Syftet med införandet är att arbetssökande och arbetsgivare ska kunna besöka servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, och ta emot och vidarebefordra handlingar.

– Samarbetet med Statens servicecenter är ett viktigt led i arbetet med att säkerställa en lokal närvaro och innebär att vi blir mer tillgängliga på fler platser. Det stärker våra möjligheter att hjälpa arbetssökande och arbetsgivare, säger arbetsförmedlingschef Per-Anders Ruona.

Arbetsförmedlingens tjänster kan nås på servicekontoren från 1 juni.