Jonas Dahlberg Nolia

Jonas Dahlberg, vd för Stora Nolia.

Stora Nolia flyttas fram ett år

Piteå Stora Nolia som skulle arrangeras i Piteå i sommar flyttar fram till 2021 och sammanfaller då med Piteås 400-årsjubileum. Samma gäller Stora Nolia i Umeå som skulle arrangeras 2021 men nu flyttas fram till 2022 då Umeå fyller 400 år.

– Inget talar för att vi ska få samla så många människor vi och utställarna behöver för att det ska kännas som ett Stora Nolia. Då väljer vi att flytta fram mässan i Piteå ett år. Framflyttningen gör att de båda kommande mässorna nu hålls samma år som Piteå respektive Umeå fyller 400 år, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Beslutet att flytta på mässorna har varit ett av Nolias svåraste någonsin, enligt Jonas Dahlberg.

– Vi har hållit mässan varje år sedan 1962 och det skulle mycket till för att bryta en över 50-årig tradition. Vi hela tiden jobbat med planen att genomföra mässan men ser inte längre att det finns förutsättningar att göra den mässa vi vill och behöver. Stora Nolia ska vara en av Skandinaviens största besöksmässor och i en tid då vi inte vet om vi får samla så många människor som möjligt, känns det bättre att skjuta fram mässan ett år, säger Jonas Dahlberg.

Nästa Stora Nolia öppnar 7 augusti 2021 i Piteå och pågår i fem dagar, fram till 11 augusti.

Annons