Mats Berg

Mats Berg, kommunchef i Boden.

Boden startar företagsakut

Boden Bodens kommun startar en företagsakut för att stötta det lokala näringslivet. Bland annat genom en tidig julklapp till de anställda.

- Det handlar om en extrem situation för hela samhället där kommunen har en möjlighet att kraftsamla våra rådgivande resurser till nytta för företagen. Vi kan dessutom genom vårt kontaktnät underlätta företagens dialog med aktörer på både ett regionalt och nationellt plan säger Mats Berg, kommunchef.

Med Företagsakuten vill Bodens kommun ställa resurser till förfogande för att hjälpa och vägleda företag, i allt från enklare mer praktiska frågor till hur man ska gå tillväga för att ansöka om de stödåtgärder som finns tillgängliga.

Företagsakuten är en av flera åtgärder Bodens kommun nu lanserar. Bland annat vill man skapa aktiviteter för att få fler kunder till butiker och restauranger och säkerställa framtida intäkter.

Ett arbete kring finansiering har dragits igång, där syftet är att hjälpa företagen att få bättre likviditet.

Sedan någon vecka tillbaka rullar kampanjen #HandlaNära på sociala medier. Kommunen har också beslutat att ge alla sina medarbetare en tidig julklapp, ett presentkort på 300 kronor att handla för i Boden.

Fler åtgärder kommer att presentaras framöver.

Annons