Grepit

Jimmy Abrahamsson, vd på Grepit och Innovative living. Foto: Innovative Living.

Grepit satsar på smarta hus

Luleå Luleåföretaget Grepits systerbolag Innovative Living startar försäljning av smarta hus.

Innovative Living är en del av Tech Invest North, och systerbolag till Grepit som arbetar med produkt- och systemutveckling åt industrin. Innovative Living har arbetat med att ta fram smarta hus sedan 2018, och nu startar försäljningen.

- Vi provbyggde en villa och det gick bra. Snart börjar vi att sälja radhus, men vårt byggsystem är inte begränsade till hem. Vi kan bygga allt från hyreshus till förskolor, säger Jimmy Abrahamsson, vd på Grepit och Innovative Living. 

Den röda tråden i båda bolagen är ny teknik med syfte att förbättra människors vardag och samhället. Husen innehåller smarta funktioner som vi dagligen använder och integrerar bland annat med flera system som till exempel Google, Apple och Amazon erbjuder. Även Gripit-enheten Zpark elbilsladdning ingår i alla hus.

- Vi har skapat hus som är tillgängliga för alla. Våra smarta hem ger mer frihet. Du kan koppla in – och koppla av – så fort du kliver in genom dörren, säger Jimmy Abrahamsson.

Han berättar att de har valt att bygga husen med råmaterial från de svenska skogarna.

- KL- trästomme håller hög kvalitet, samt ger en varm och inbjudande atmosfär. Vi har skapat ett smart hem som dessutom ger en hög levnadsstandard med resurseffektiv produktion, säger Jimmy Abrahamsson.

HusmanHagberg har fått i uppdrag att sälja husen. Målet är att få ut dem på marknaden så fort som möjligt.

- Det känns otroligt spännande att se hur husen tas emot av marknaden, säger Jimmy Abrahamsson.

Annons