Harry Jatko

Harry Jatko blir företagslots i Haparanda.

Harry Jatko blir företagslots

Haparanda Harry Jatko blir företagslots i Haparanda med uppdrag att göra det enklare för företag att etablera sig och vara verksamma i Kommunen.

Harry Jatko har tidigare jobbat som affärsutvecklare för Pajala Utveckling AB. De senaste åren har han drivit en egen konsultfirma inriktad på redovisningsfrågor och företagsutveckling.

- Jag har ägnat hela mitt yrkesliv åt att hjälpa företagare och utveckla näringslivet i Tornedalen och det är ju precis vad det nya uppdraget går ut på, säger Harry Jatko.

Företagslotsen ska först och främst erbjuda kostnadsfri rådgivning och service för de som driver och vill utveckla sitt företag. Arbetet innebär även företagsbesök.

- Jag kommer att bland annat att hjälpa till med företagsutveckling och finansieringsfrågor. Rent konkret handlar om att vara ett stöd i olika processer, till exempel när det gäller att söka investeringsstöd eller hitta lediga lokaler. Det kommer att vara hands on. Målet är att hjälpa företag som vill växa, säger Harry Jatko. 

Funktionen är ett led i kommunens ambition att stärka Haparanda som företagarkommun och att förbättra företagsklimatet i kommunen.

Annons