Svenska Rallyt

Svenska Rallyt kan bli av i Norrbotten.

Norrbottenskommuner kan få Svenska Rallyt

Luleå Boden, Kalix, Luleå och Piteå har inbjudits att ansöka om arrangera Svenska Rallyt, Sveriges största återkommande sportevenemang.

Svenska Rallyt är den enda vinterdeltävlingen i världsmästerskapet FIA World Rally Championship. Tävlingen brukar hållas i Värmland, men de värmländska skogarna har inte längre garanterad snö. Därför har Svenska Rallyt nu riktat blicken längre norrut.

– Jag är stolt över att Luleå tillsammans med grannkommunerna har fått förfrågan om att stå värd för det Svenska VM-rallyt. Om det skulle hamna här skulle det betyda oerhört mycket för det lokala näringslivet och besöksnäringen i synnerhet, säger Luleå kommuns kommunalråd Lenita Ericsson.

Svenska Rallyt har 100 miljoner tv-tittare över hela världen, 300.000 följare i sociala medier och 200.000 tävlingsbesökare. 

– Att få hit detta enorma årliga arrangemang skulle sätta oss ännu mer på kartan som en region i framkant, och det skulle skapa väldigt fina möjligheter för våra företagare och föreningar, säger Bodens kommunalråd Claes Nordmark.

Annons