Rekordhög efterfrågan för BD Works

Luleå Luleåföretaget BD Works märker en rekordhög efterfrågan när bygg- och anläggningsföretag i norra Sverige under coronakrisen måste ersätta utländsk arbetskraft med svenska arbetare.

Bygg- och anläggningsföretag i norra Sverige har fram till nu använt sig av både europeisk och inhemsk arbetskraft. Men när gränserna stängs under coronakrisen, och rörligheten för arbetskraft minskar, måste företagen ersätta den utländska arbetskraften med arbetare som finns inom Sveriges gränser.

Därmed ökar efterfrågan på bemannings- och rekryteringsföretaget BD Works tjänster.

- Vi ser allvarligt på utvecklingen som sker i världen, samtidigt som vi vet att de branscher och verksamheter som faktiskt kan måste fortgå för att lindra en stundande lågkonjunktur. BD Works har på kort tid fått in många förfrågningar från företag som tidigare hämtat delar av sin arbetsstyrka från andra länder, och vi arbetar nu hårt för att kunna hjälpa samtliga.

Bemanningsföretaget noterar hur efterfrågan på företagets tjänster nu slår alla rekord.

- Aldrig tidigare har samhällsvärdet av våra tjänster varit så stort. Bygg- och anläggningsbranschen, ja egentligen hela entreprenadsektorn, är ett av de områden som i dessa tider måste hållas igång, säger Mathias Larsson, vd på BD Works.