Handlanära

Dennis Wikstén, Wiksténs fastigheter AB, Michaela Strömberg, Bodens kommun och Rikard Mattsson, Företagarna Boden. Foto: KOMM/Bodens kommun

Samarbete ska stötta Bodens handlare

Boden De har samarbetat tidigare men nu ökar samarbetet och tar fastare form. Bodens kommun, organisationen Företagarna i Boden, handlarna och fastighetsägare ska genom projektet #handlanära stötta de lokala handlarna under pandemin.

Samarbetet gäller handel och serveringar och syftar till att på sikt säkra att det finns en levande stadskärna och varierat utbud i hela Boden.

- Att jobba tillsammans, vi fastighetsägare, handlare och kommunen under gemensam flagg är oerhört viktigt nu när det verkligen gäller. Vi har gjort det sedan tidigare, men samarbetet har nu intensifierats. Genom att fortsätta samarbeta är jag övertygad om att vi tillsammans stärker utvecklingen av Boden, #handlanära är bra, säger Dennis Wikstén, vd för Wiksténs fastigheter.

På kort sikt handlar det om att skapa en julhandel som är trygg och säker i coronatider, genom att handlarna anpassar butiksytor och erbjudanden så att man möjliggör en smittsäker handel.

- När norrmännen i stort sätt uteblev i somras är kommande julhandel oerhört viktig för våra handlare. Vägen fram är att vi krokar arm och tar oss an utmaningen tillsammans. Vi ska göra allt för att bodensarna på ett tryggt sätt ska kunna fika, äta eller ta hem mat och framför allt handla sin julklappar här i Boden, nära och tryggt, säger Rikard Mattsson, verksamhetsledare på Företagarna Boden.

Annons