Tobias Olofsson

Tobias Olofsson grundare och vd för Fire Safety Nordic är en av årets Gaseller. Foto: Daniel Holmgren

24 Gasellföretag i Norrbotten

Luleå I år är det 24 företag i Norrbotten som platsar på topplistan över snabbväxande företag i Dagens Industris Gaselltävling. Här är hela listan.

Listan toppas av Kirunaföretaget Mikael Johanssons Schakt och planering AB med en tillväxt på 419 procent åren 2016-2019 (se separat artikel). Det är många företag inom entreprenad och åkeribranschen i Norrbotten som haft en stark tillväxt de här åren, med stora investeringar, inte minst i Malmfälten med stadsomvandlingarna.

Ett av de få konsultföretagen som hamnar i topp är Fire Safety Nordic Luleå AB som drivs av Tobias Olofsson. Företaget har haft en tillväxt 2016-2019 på 227 procent. Företaget har nu en omsättning på 14 miljoner kronor och 14 medarbetare på kontoren i Luleå, Stockholm, Falun, Östersund, Skellefteå och Haparanda. Affärer i norr har tidigare skrivit om Fire Safety Nordic.

– Att bli hyllad som ett av Sveriges mest framgångsrika företag är såklart oerhört smickrande. Vi har hela tiden haft fokus på att växa smart utifrån tron på vår kompetens, kvalité och det vi kan erbjuda. Det här är ju såklart ett kvitto på att vi levererar på ett sätt som skapar nya affärer, säger Tobias Olofsson, vd på Fire Safety Nordic.

Här är listan på årets gaseller i Norrbotten:

Grafik: Dagens Industri

För att blir Gasellföretag krävs att bolaget enligt senaste årsredovisningen har en omsättning på över 10 miljoner kronor och minst tio anställda. Omsättningen måste öka varje år de senaste tre åren och minst ha fördubblats. Det samlade rörelseresultatet för de fyra senaste räkenskapsåren måste vara positivt. Företaget ska ha sunda finanser och växt organiskt av egen kraft.

Norrbotten är ett av de gaselltätaste länen i Sverige, med 9,6 Gasellföretag på 100.000 invånare. Det är bara Stockholm, Jämtland och Kronoberg som har fler.

Annons