Maria Lundström

Maria Lundström, Bergenstråhle & Partners

Bergenstråhle satsar på rådgivning i norra Sverige

Skellefteå Bergenstråhle och Partners har öppnat sitt första kontor i Norrland, i Skellefteå, för att satsa på marknaden i norra Sverige.(Uppdaterad)

Företaget ser Norrlandsregionen som en växtplats för innovation och hållbar industri.

- Vår idé är att stötta de innovativa och regionalt etablerade företagen med IP-baserad affärsrådgivning så att de kan få ett värdefullt kvitto på sin innovationsförmåga och konkurrenskraft säger Maria Lundström som tillsammans med Mikael Åström, är bolagets första medarbetare i Skellefteå.

IP-rådgivning handlar om immateriella rättigheter och tillgångar och de kan bidra till ett företags utveckling. Sedan tidigare jobbar Bergenstråhle & Partners med flera teknikstarka bolag i regionen, med affärsstödjande rådgivning, juridisk expertis och IP-hantering.

- En mer och mer efterfrågad hjälp är att värdera företagens innovationsförmåga, teknik och unikitet för att använda i kommersiella förhandlingssituationer. Det är ett arbete där resultatet av våra analyser ofta överraskar bolagen som inte tror att deras innovationsförmåga motsvarar så stora värden, säger Maria Lundström.

Bergenstråhle & Partners har huvudkontor i Stockholm och kontor i Göteborg, Jönköping, Linköping, Värnamo och Skellefteå. Totalt är det 57 anställda i bolaget som växer, senast i augusti anställdes sju nya medarbetare. Enligt företagsledningen ska man växa ytterligare i Skellefteå.

Annons