Årets Alumner

Helena Hed och Meleknur Alevcan är Årets alumner vid Luleå tekniska universitet 2020.

De är årets alumner vid LTU

Luleå Helena Hed och Meleknur Alevcan är Årets alumner vid Luleå tekniska universitet 2020.

Helena Hed, född i Boden, har efter examen gjort karriär på Sweco, där hon började som konsult för miljöfrågor. Sedan har hon haft positioner som gruppchef, regionchef och senast som vd för Swecos hela projektledningsverksamhet. Hon tillträder snart som vd och koncernchef för börsnoterade PE Teknik & Arkitektur, med över 1.000 medarbetare i Sverige. På LTU utbildade hon sig till civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik.

Meleknur Alevcan, född och uppvuxen i Istanbul, har examen från kandidatprogrammet i psykologi vid LTU. Efter examen arbetade hon först inom närpsykiatrin i Luleå men driver nu eget som konsult och KBT-terapeut i nya hemstaden Boden, med både företag och privatpersoner som kunder. Hon erbjuder online-terapi och har klienter i bland annat Sverige, Ryssland, Turkiet och USA. Under coronapandemin har hon hjälpt hundratals äldre med gratis terapi.

Titeln Årets alumn delas ut till någon som varit student vid Luleå tekniska universitet och sedan nått särskilt stor framgång i karriären.

Annons