Emil Sandberg

Vi vill skapa en plats för personer med intresse för spelutveckling, säger Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park. Foto: ELvira Lind, pressbild

Mötesplats för nya spelbolag

Boden Boden Business Park startar en ny mötesplats med startup-program för nya spelbolag. 

Ett av målen för den nya mötesplatsen Next är sju nya spelbolag verksamma i Norrbotten.

- Vi vill aktivera duktiga kreatörer som idag sitter hemma och skapa en plats för personer med intresse för spelutveckling, säger Emil Sandberg, affärsutvecklare på Boden Business Park.

Sedan Boden för tre år sedan började sin satsning inom spelindustrin finns det nu på Boden Business Park åtta spelbolag, varav två från USA. Under hösten har spelutbildningarna här 110 studenter.

Nu tar man nästa steg med den nya mötesplatsen Next, där det handlar om att skapa förutsättningar för talanger i Norrbotten att utveckla idéer och få ut spel på marknaden.

- Ensamutvecklare kan få en plats att träffas på som är uppdukad med utrustning och mentorer. Det här gör att chanserna blir större att nästa spelsuccé kommer från Norrbotten, säger Emil Sandberg.

Efter projektets slut är målet att satsningen har resulterat i sju nya spelbolag verksamma i Norrbotten, fler än 35 nya arbetstillfällen och över 100 nya aktiva inom spelindustrin i regionen.

Det treåriga projektet finansieras tillsammans med Sparbanken Nord – Framtidsbanken, Längmanska företagarfonden och Region Norrbotten.

Annons