Ingela Lidström vd för Partnerinvest Norr

Ingela Lidström, vd för Partnerinvest Norr

Partnerinvest Norr säljer sitt ägande i COS Systems AB

Umeå Norrlandsföretagen Ekström Invest, Partnerinvest Norr och Ackra Invest säljer ditt majoritetsägande i Umeåföretaget COS Systems till det svenska private Equity-företaget Pivot.

COS Systems utvecklar och levererar mjukvara för att planera, bygga ut och hantera driften av bredbandsnät. Företaget grundades 2011 och har idag en stor kundbas på den svenska marknaden för öppna stadsnät.

Bolaget expanderar på flera marknader däribland Nordamerika. Den pågående pandemin har fått utbyggnaden av bredbandsnäten att accelerera i många länder.

- Det är med stolthet vi ser tillbaka på den resa vi gjort tillsammans med teamet på COS under dessa fem år och i Pivot ser vi en bra ägare med internationella nätverk och resurser. Med Pivot som ägare kommer COS Systems att tillföras ytterligare resurser, kompetens och nätverk för att accelerera och realisera bolagets fulla potential, säger Gunnar Ekström, styrelseordförande i Ekström Invest AB, som företräder säljarna.

Pivot är ett svenskt private equity-företag som investerar i och utvecklar kvalitativa mindre företag i Norden med stor utvecklings- och tillväxtpotential.

Partnerinvest Norr är ett riskkapitalbolag, aktivt i Norrbotten och Västerbotten, som investerar i bolag med skalbara affärsmodeller och drivna entreprenörsteam. Verksamheten startade våren 2010 på initiativ av Norrlandsfonden och Almi Invest och förvaltar idag cirka 400 miljoner kronor.