Polarbröd vinner pris för hållbarhetsredovisning

Älvsbyn Företagets hållbarhetsredovisning kom först bland 15 internationella familjeföretag.

Utöver Polarbröd var 14 andra bolag nominerade i kategorin familjeföretag i Hallbars awards. I samtliga kategorier var 509 hållbarhetsrapporter från 78 länder nominerade.

– Vi är väldigt stolta över vår senaste hållbarhetsredovisning och över den här utmärkelsen. Det viktigaste är såklart innehållet, vad man som bolag faktiskt gör för att bidra till en mer hållbar värld. Men en fin presentation av ens hållbarhetsarbete bidrar förhoppningsvis till att sprida kunskapen om vikten av att arbeta med hållbarhet och till att inspirera andra, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd, i ett pressmeddelande.

Bland de övriga nominerade i kategorin familjeföretag fanns bland andra franska detaljhandelskoncern Auchan, det tyska ölbryggeriet Bitburger Brau, den holländska frukt och grönt-producenten Royal Lemkes.

– Vi är många som lägger ned mycket tid på hållbarhetsvisningen för att kommunicera det vi gör inom hållbarhetsområdet. Det är jätteroligt och hedrande att få en bekräftelse på att hållbarhetsredovisningen blir läst och uppskattad, säger Cindy Kite, hållbarhetschef på Polarbröd.