Tillväxtverket dubblar turistsatsning

Luleå Tillväxtverket går in och dubblar de medel som Region Norrbotten, Region Västerbotten, kommunerna och Sparbanken Nord investerar i turistnäringen i norr.

Tillväxtverket vill genom att skjuta till medel från EU:s regionalfonder stötta de under pandemin krisande besöksnäringsföretagen. 

– Vi formerar oss för att möta den nya situationen, som kommer präglas av ännu tuffare konkurrens. En stor del av det handlar om att hjälpa företagen, vilket de här medlen kommer möjliggöra, säger Andreas Lind, vd för Swedish Lapland Visitors Board.

Turistföretagen kan få stöd av lokala destinationer och kommuner i samarbete med Swedish Lapland Visitors Board. Genom att stärka de små- och medelstora företagens kapacitet är målet att öka den internationella konkurrenskraften och skapa långsiktigt hållbar tillväxt för hela branschen. 

Projektet Business Capacity Development in Swedish Lapland, som är ett regionalt samverkansprojekt, förlängs med ytterligare två år. Aktiviteter som visningsresor för turoperatörer, pressbearbetning, produktutveckling, marknadsbearbetning, marknadsanalyser och digitala kampanjer erbjuds företagen via projektet.