Tusen företagare ska ringas upp

Luleå Organisationen Företagarna i Norrbotten gör en satsning riktad mot enskilda näringsidkare, för att informera om de coronastöd som finns, men som många missat på grund av regelverket och dålig information. Tusen företagare ska ringas upp.

Stödåtgärderna i coronakrisen var i början anpassade till större företag, men anpassades senare även till mindre företag och olika branscher. Många små- och medelstora företag har kritiserat stöden för att de är svåra att söka och många stöd har därför inte sökts i den utsträckning regeringen hoppats på. Det gäller i synnerhet enskilda näringsidkare.

- Genom att ringa 1000 samtal till enskilda näringsidkare med en årlig omsättning på över 500.000 kronor gör vi en massiv informationsinsats som vi är övertygade om kommer ge ringar på vattnet, säger Lars Lindberg på Företagarna Norrbotten.

Kampanjen har fått stöd från Sparbanken Nord, som under våren avsatte särskilda medel till stöd för idrott, kultur och näringsliv som drabbats av pandemin.

- Vi ser hur stor betydelse mikroföretagen har för en plats attraktivitet, för möjligheten att skapa sysselsättning och varierat företagande både i stad och på landbygd. Att genom partnerskap med Företagarna kunna stötta dessa företag är en del av bankens samhällsengagemang och stöd till näringslivet i vår hemmaregion, säger Erika Mattsson, chef för Hållbarhet & Samhälle på Sparbanken Nord.