Arctic business ska söka bästa affärsidéerna

Luleå Idéer med internationell potential ska fångas upp och vidareutvecklas i EU-finansierat projekt.

I projektet Northern spinoff business ska Arctic business, LTU Business och studenter vid LTU hitta och tillvarata skalbara affärsidéer som kan bli tillväxtbolag. Nu startar en kampanj där projektet söker företag, industrier, institut, forskare och entreprenörer i Norrbotten med bra affärsidéer, men begränsat med tid eller resurser för att genomföra dem själva.

- I Norrbotten finns många personer och företag vars affärsidéer skulle kunna skapa fler jobb och hundratals miljoner i intäkter. Vi har koll på många av idéerna, men för att inte missa någon tar vi norrbottningarna till hjälp för att hitta fler. Vi hoppas få in massor av tips, säger Göran Carlson, affärsrådgivare på Arctic Business.

De åtta bästa idéerna ska väljas ut och vidareutvecklas.

- Vår målsättning är att processen ska generera så bra resultat att upphovskvinnorna och -männen själva vill gå vidare med att förverkliga sina idéer i befintliga eller nya bolag. Vi hoppas så klart också att det ska leda till att fler studenter från LTU får jobb eller rent av blir delägare i norrbottniska bolag, säger Göran Carlson.